DEENGNL

WITTEVROUWENPOORT

Bed & Breakfast

Utrecht


Festivals in Utrecht en omgeving

Naam festival Periode Website
Transition Festival  26 - 27 maart  link
Naam festival Periode Website
Dutch Harp Festival 15 - 16 mei link
Naam festival Periode Website
Spakenburgse Diva's t/m 25 oktober link
Tropisch vlinderfestival t/m 25 oktober link
Tosti's, truffels en treinen t/m 15 november link
Hij of ik t/m 21 november 2021 link
Rampjaar 1672 t/m 3 januari 2021 link
Bep Rietveld in oorlogs- en vredestijd t/m 24 januari 2021 link
Slaapkamergeheimen t/m 30 september link
My home, my castle t/m 30 oktober link
De ommuurde stad 12 september t/m 17 januari link
International Literature Festival 19 september - 3 oktober link
Nederlands Film Festival 25 september t/m 3 oktober link
Body language 25 september t/m 17 januari link
This is America - Art USA today 26 september t/m 3 januari link
Naam festival Periode Website
Nederlands Film Festival t/m 3 oktober link
International Literature Festival t/m 3 oktober link
Spakenburgse Diva's t/m 25 oktober link
Tosti's, truffels en treinen t/m 15 november link
Hij of ik t/m 21 november 2021 link
Bep Rietveld in oorlogs- en vredestijd t/m 24 januari 2021 link
Fairy Nights 16 - 18 oktober link
SPRING in autumn 28 oktober t/m 15 november link
Mega platen & cd beurs 13 - 15 november link
12e Liszt Concours 16 - 22 november link
Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht 25 - 28 december link

Over Utrecht

In de B&B liggen diverse folders en to-do tips, maar misschien vindt u het leuk om thuis alvast wat plannen te maken. Hieronder alvast een selectie.

Hartje centrum Utrecht

De Wittevrouwenpoort is een unieke plek om enkele dagen te genieten van de stad Utrecht. Alle toeristische bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft, zijn lopend bereikbaar.

Het appartement ligt om de hoek van de Biltstraat, een straat met héél veel restaurants, terrassen, supermarkten, etc. Het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland (Hoog Catharijne), de Neude, de grachten met de schitterend gerestaureerde werven en de Dom liggen op steenworp afstand en in twintig minuten lopen bent u op het centraal station. Met de bus zelfs in enkele minuten. Er is een bushalte op vijftig meter afstand van de B&B.

Centrum Utrecht te voet ontdekken

Utrecht is een heerlijke plek om rond te dolen, geen kaart of Google maps mee, maar gewoon de deur uit lopen en op ontdekkingstocht gaan! Utrecht heeft een middeleeuwse binnenstad die zich uitstekend leent om al wandelend te ontdekken. In de vijf kwartieren van het centrum vindt u niet alleen prachtige historische architectuur, maar ook leuke musea, winkels en horeca. En met de hoogste kerktoren van het land, de Domtoren, als oriëntatiepunt weet u al snel de weg.

Groter Utrecht per fiets ontdekken

Alle attracties en bezienswaardigheden in het centrum van Utrecht zijn zeer goed lopend vanuit het appartement te bereiken. Maar ook in de omgeving van de stad valt er op de fiets veel te ontdekken. Denk aan de bossen, parken, oude forten, de Vecht met mooie plaatsen als Oud-zuilen, Maarssen en Breukelen, of de Maarsseveense Plassen. Ook Theehuis Rhijnauwen, landgoed Amelisweerd en Kasteel de Haar in Haarzuilens zijn per fiets goed bereikbaar.

Minder avontuurlijk ingesteld? Lilian helpt u graag op weg. In het appartement ligt informatiemateriaal met leuke tips over de stad Utrecht.

Meer informatie over Utrecht vindt u op de volgende websites: Bezoek Utrecht, Utrecht Your Way en VVV Utrecht.

Ontdek Utrecht in 24 uur

Dagje Utrecht? Klik op een van de bezienswaardigheden en onder de lijst verschijnt meer informatie.

Domplein

Een bezoek aan de prachtige gotische Domkerk mag niet ontbreken tijden uw bezoek aan Utrecht. Beklim daarna de hoogste kerktoren van Nederland door de 465 treden van de Domtoren te bestijgen en geniet boven van een spectaculair uitzicht. Meer weten over Utrecht in vroegere tijden? Daal dan af naar DOMunder, een ondergrondse ontdekkingstocht vol archeologische schatten en ga 2000 jaar terug in de tijd. Voor meer informatie Domtoren of DOMunder.

Oudegracht met werven

Wandel langs de prachtige grachten van Utrecht en ontdek waarom de stad ook wel de mooiste grachtenstad van Europa wordt genoemd. Samen met haar historische werven geven de grachten karakter en extra charme aan de stad.

Stadskasteel Oudaen

Dit oude stadskasteel, gebouwd in het jaar 1276 in opdracht van familie Zoudenbalch, is een uniek bouwproject: het was één van de eerste stenen gebouwen in Utrecht. Tegenwoordig is het monumentale gebouw een restaurant en heeft zijn eigen brouwerij - Oudaen.

Stadsschouwburg

Op slechts vijf minuten lopen bevindt zicht de Stadsschouwburg Utrecht, het grootste theaterpodium in Utrecht en omstreken. De schouwburg biedt een kwalitatief sterk programma dat zich kenmerkt door noodzaak, actualiteit, passie, schoonheid, humor, herkenning en engagement. Alle theatergenres komen daarbij aan bod, met een belangrijk accent op toneel, jeugdtheater en cabaret. Op stadsschouwburg vindt u data van en achtergrondinformatie over voorstellingen.

TivoliVredenburg

Het grootse muziekcentrum van Utrecht waar concerten en festivals met regelmaat plaatsvinden. Het gebouw is een sterk staaltje moderne architectuur en ook binnen kijkt u uw ogen uit. Behalve vijf concertzalen vindt u beneden een gezellig eetcafé waar u terecht kunt voor lunch of borrel. Op de website van TivoliVredenburg staat een actuele agenda en nog veel meer.

Museum Speelklok

Stap in de wondere wereld van zelfspelende muziekinstrumenten en laat u verrassen door vrolijke muziek. Een museum waar je al luisterend leert over instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot de grootste orgels. Vooral voor kinderen een echte aanrader! Op de website krijgt u een indruk van wat er allemaal te zien en te ervaren is.

Paushuize

Paus Adrianus VI is de enige paus die Nederland gekend heeft en voor hem werd dit statische pand gebouwd. Het renaissancehuis heeft gotische invloeden en is regelmatig het toneel van verschillende evenementen. Elke laatste zondag van de maand kunt u om 10.45 uur het huis bezichtigen tijdens een gratis rondleiding. Voor meer informatie ga naar de website.

Rietveld Schröderhuis

Het beroemdste huis van Utrecht en volledig uitgevoerd volgens de ideeën van kunstbeweging De Stijl. Dit woonhuis werd in 1924 gebouwd door de Utrechts architect Gerrit Rietveld en staat tegenwoordig op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tickets kunnen alleen online gekocht worden.

Park Lepelenburg

Utrecht kent veel publieke parken, maar dit is er een om uit te lichten. Bij lekker weer trekken veel studenten en gezinnen naar dit park, waar genoten wordt van de zon, gezelligheid of een barbecue, Een paviljoen aan de rand van het park wordt gebruikt voor muzikale en theatrale evenementen.

Nijntjemuseum

Sinds februari 2016 heeft het Utrechtse figuurtje Nijntje haar eigen museum gekregen. Op deze plek kunnen peuters en kleuters samen met het eigenzinnige konijntje van Dick Bruna spelenderwijs de wereld ontdekken. Ga op ontdekkingstocht en kom kruipen, zoeken, ruiken en dansen! De website geeft een impressie.

Het Spoorwegmuseum

Dit speelse museum is gevestigd in het voormalige Maliebaanstation en staat helemaal in het teken van treinen. Bekijk hier de grote collectie van historische treinen, struin door het oude treinstation of ga op ontdekking bij één van de interactieve tentoonstellingen. Een beleving voor jong en oud. De voorpret begint al bij de website.

Botanische Tuinen

Wilt u even tot rust komen en weg zijn het bedrijvige centrum? Breng dan een bezoekje aan de prachtige tuin op het Utrecht Science Park. Hier vindt u unieke bloemen en planten uit de hele wereld. Terwijl u luistert naar het geluid van klaterend water en zoemende insecten: botanische tuinen.

Waterliniemuseum Fort bij Vechten

Vlakbij Utrecht ligt een mooi stukje geschiedenis: een fort uit 1869, dat onderdeel is van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort bestaat uit zo’n 22 gebouwen waaronder wachtgebouwen, een bomvrije kazerne en buitenfort. Wil je meer weten over het fort? Tegenwoordig vind je hier een museum waar je alles te weten komt over waterlinies, de Romeinen en de natuur op het fort - link.

Mondriaanhuis

Een stukje kunstgeschiedenis vind je in Amersfoort in de vorm van het geboortehuis van Piet Mondriaan. Deze kunstenaar is wereldberoemd geworden als één van de grondleggers van de abstracte kunst. Tegenwoordig kun je hier de werken van Mondriaan bekijken en zie je er wisselende tentoonstellingen van kunstenaars die door Mondriaan zijn geïnspireerd - meer informatie.

Castellum Hoge Woerd

Net buiten het centrum vind je een moderne interpretatie van een eeuwenoud Romeins fort. Achter de hoge muren liggen een archeologisch museum. Een heus theaterpodium en een café-restaurant verstopt. Hier vlakbij kun je een lange wandeling door het Maximapark, een rustgevend stukje Utrecht zo groot als de binnenstad. Zin in een borrel? Stap even binnen bij café-restaurant Rare Jongens of bierbrouwerij Maximus. Voor wat voorpret klik hier.

Nationaal Militair Museum

In dit museum wordt op een indrukwekkende manier de geschiedenis van Nederland en haar krijgsmacht weergegeven. In de grote hal zijn alle topstukken uit de Nederlandse militaire luchtvaartgeschiedenis verzameld. Hier kunt u geheel op eigen tempo dwalen tussen kanonnen, tanks, vliegtuigen en nog veel meer. Daarnaast kun je elke zaterdag om 13.00 en om 15.00 uur luisteren naar het persoonlijke verhaal van een militair. Ga voor meer informatie naar de website.

Utrechtse Heuvelrug

Binnen 15 minuten ligt de Utrechtse Heuvelrug. Zij nodigt uit om te wandelen of fietsen langs de heuvelachtige bossen, kastelen en landhuizen. De VVV geeft informatie over de mooiste fiets- en wandelroutes.

Kasteel de Haar

Het sprookjesachtige kasteel met een stijlvol aangelegde tuin en park is een bezoek zeker waard. Het is het grootste kasteel in Nederland. Tussen 1892 en 1912 is het gebouwd, in opdracht van een rijke baron. In het Koetshuis & Tuynhuis kunt u bij een verfrissing nagenieten van uw bezoek.

Per boot

Vanuit een boot Utrecht ontdekken is een bijzondere ervaring. Boten en waterfietsen zijn op verschillende plekken te huur.