DEENGNL

WITTEVROUWENPOORT

Bed & Breakfast

Utrecht


Borrelhapjes en tapas

Markten

Plantenmarkt: Het Janskerkhof (centrum) wordt elke zaterdag omgetoverd in een ware bloemen- en plantenzee. Op zoek naar een mooie buddlea of oleander, u vindt ze op het Janskerkhof.

Lapjesmarkt: Bijna net zo bekend als de plantenmarkt is de lapjesmarkt in de Breedstraat. Van 7 tot een uur of 1 kunt u hier terecht voor lapjes, rollen stof, ritsen en knopen.

Markten: Op woensdag en zaterdag is er een algemene markt op het Vredenburg. Op vrijdag is hier ook een biologische markt.

Shoppen

De sfeervolle oude binnenstad is een waar winkelparadijs. Bijvoorbeeld de winkels aan de Oudegracht en in het Museumkwartier. Leuke boetieks aan de Voorstraat en designwinkels in de Schoutenstraat. Voor de mooiste woonaccessoires moet je in de Zadelstraat en op de Lijnmarkt zijn, en trendy en betaalbare kleding vind je op de Steenweg bij de winkels van bekende modeketens. De winkels in Utrecht zijn zeven dagen per week geopend, want iedere week is het koopzondag in de binnenstad! En zelfs met slecht weer kun je hier uitstekend winkelen: Station Utrecht Centraal gaat naadloos over in het totaal vernieuwde Hoog Catharijne, het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland. Genoeg redenen om in Utrecht te gaan shoppen.

Restaurants

In de wijk

Op slecht 100 meter afstand zijn diverse plekken waar je heerlijk kunt eten. Een paar van onze favorieten.

Restaurant Europa: Al ruim 25 jaar hét Griekse restaurant in de wijk Wittevrouwen; uitgebreide kaart, leuke sfeer en zéér betaalbaar - website.

Restaurant Concours: Als je écht de tijd hebt, een bijzondere avond wilt en keuzes maken lastig vind, laat je dan verrassen, geen menukaart maar het Menu van de Chef - website

Restaurant Bastacosi: Traditionele houtovenpizzeria, voor als je snel een goede pizza wilt eten - website.

Restaurant Nieuw China: Al jaren de beste Chinees in Utrecht, maar ook de Indonesische gerechten zijn heerlijk, alles wat je van een Chinees mag verwachten - website

Pasta-bar Spaghetteria: De naam zegt het al, hier is het spaghetti wat de klok slaat, u kunt aanschuiven aan één van de robuuste tafels of plaatsnemen aan een gezellige vensterbank, voor een snelle betaalbare hap - website.

Restaurant Koenraad: 'Geïnspireerd door het seizoen en ervaringen van over heel de wereld, uitdagend geserveerd’, bescheiden maar uitstekende kaart, heerlijke wijnen, iets duurdere segment - website.

Restaurant C’est Ça: Beetje verstopt in de wijk, wordt er in Franse sfeer een 3-, 4- of 5-gangen verrassingsmenu geserveerd, duurdere segment, maar zeker de moeite waard, reserveren een must, kijk ook even op de ‘luxe wijnkaart’ - website.

Restaurants

In het centrum

Ook in het centrum zijn er diverse restaurants waar je heerlijk kunt eten. We noemen een paar van de betere en (fors!) duurdere restaurants:

Restaurant Karel 5: Geen restaurant waar u even snel gaat eten, maar ‘een plaats voor romantisch diner van hoogstaande culinaire kwaliteit’, zoals zij zelf op hun website schrijven

Simple: Modern, strak vormgegeven restaurant met een mooie plaats in de 'Lekker top 500 restaurants van Nederland', waar met ‘een mooie balans tussen klassiek en modern’ wordt gekookt: 'Het concept is 'simpel', iedere maand een wisselend menu' - website.

 

Afhalen, bezorgen, …

Heeft u geen zin om uit eten te gaan of zelf iets klaar te maken, dan misschien iets afhalen of laten bezorgen (folders in appartement aanwezig)?

Snackbar Soen Wah: Alles wat u van een goede snackbar mag verlangen, u kunt uw patatje oorlog daar eten, maar omdat de snackbar slechts 100 meter verderop in de straat is gevestigd, natuurlijk ook meenemen naar uw appartement;

Indonesia Ashli: Al 30 jaar een begrip met traditionele Indonesische gerechten, afhalen warm of koud, of in het naast gelegen restaurantje, het kan allemaal, voor slechts € 10,50 haalt u hier een uitstekende nasi rames (onze favoriet).